JOHNNY BEERENS, GETEKEND DOOR DE ZEE

Retrospectief met werken van 2010 tot 2021

12 november 2021 t/m 27 februari 2022
VERLENGD T/M 20 MAART 2022

Museum Het Warenhuis te Axel

Openingstijden:

Di t/m Vr 12.30-17.00 uur, Za 11.00-17.00 uur, Zo 13.30-17.00 uur

De kunstenaar is op alle zondagen zelf aanwezig. Met uitzondering van 21 november, 19 december en 16 januari.

Johnny Beerens, Getekend door de Zee: Inrichten tentoonstelling aflevering-2

Het inrichten van de overzichtstentoonstelling Johnny Beerens, Getekend door de Zee in museum Het Warenhuis in Axel is in volle gang. De tentoonstelling gaat 13 november a.s. open voor publiek.

Transport van het werk Oculus Maris. Werk in bruikleen van Van der Straaten Aannemingsmaatschappij te Hansweert. Transport door Tangelder Import Axel.

Johnny Beerens, Getekend door de Zee: Inrichten tentoonstelling aflevering-1

Het inrichten van de overzichtstentoonstelling Johnny Beerens, Getekend door de Zee in museum Het Warenhuis in Axel is in volle gang. De tentoonstelling gaat 13 november a.s. open voor publiek.

In de vitrinekast van het museum worden door mij zelf geschepte vellen papier vermengd met allerlei materialen en met blinddruk van touwen en bladeren in de natte papierpulp gepresenteerd. Mijn werken worden vaak uit vele lagen en stukken van dit zelf geschepte papier opgebouwd.

Johnny Beerens, getekend door de zee: overzichtstentoonstelling museum het warenhuis te Axel vanaf november 2021

In november 2021 komt er in Museum Het Warenhuis in Axel een grote en bijzondere tentoonstelling met overzicht met werken van Johnny Beerens uit de afgelopen 10 jaar. De meeste werken zijn afkomstig uit particuliere en bedrijfscollecties en waren nog nooit eerder samen te zien. Beerens maakte voor deze tentoonstelling ook een paar speciale installatiekunstwerken en een catalogus. Tijdens de tentoonstelling zijn ook een aantal door hemzelf gemaakte films te zien over het ontstaan van zijn werken. Waaronder zijn film Oculus Maris en Gemma Maris II.

Het kunstwerk Broden en Vissen is de winnaar van Nederland in de Buitenkunstverkiezing van NPO radio4

Broden en Vissen is uitgeroepen tot het meest gewaardeerde buitenkunstwerk van Nederland bij NPO4 Buitenkunstverkiezing 2021.

Veel dank aan iedereen die op dit werk gestemd heeft!!! Begin september verdwijnt het werk uit Breskens. Begin 2023 zal het na herschildering herplaatst worden op de graansilo bij de Zevenaarshaven in Terneuzen.

Kunst beschouw ik niet als competitie en vind ik altijd heel relatief. Maar in dit geval wel een hele mooie en geslaagde actie van NPO radio4 om kunstwerken in Nederland eens extra op deze ludieke wijze onder de aandacht te brengen. Dat nu mijn werk Broden en Vissen een week voordat het werk verdwijnt uit Breskens zoveel waardering krijgt en uitgeroepen wordt tot meest gewaardeerde buitenkunstwerk van Nederland, dat vind ik hartverwarmend. Een mooier afscheid van dit werk had ik niet kunnen bedenken.

Tentoonstelling 2021 Johnny Beerens by early birds art gallery in Knokke-Heist


Van 2 april 2021 start er een tentoonstelling met werk van Johnny Beerens in de Early Birds Art Gallery in een nieuwe galerie aan de Zeedijk-Het Zoute 742 in Knokke Heist. Dit korte filmpje start met de trailer van zijn film Oculus Maris en eindigt met een rondgang in de grote zaal van de galerie waar zijn werken te zien zijn. Meer informatie: www.earlybirdsart.com