Dubbeltentoonstelling 2010

Zeeuwse Bibliotheek en Marie Tak van Poortvliet Museum
JOHNNY BEERENS
Binnendijks-Buitendijks

In het Marie Tak van Poortvliet Museum te Domburg en de Zeeuwse Bibliotheek te Middelburg was van 27 maart t/m 13 juni een overzichtstentoonstelling te zien met werken uit de periode 2002-2010.
waterspiegel
Over de dubbeltentoonstelling werd gezegd:
De geschilderde en papieren huid van de werken, die op geen enkele afbeelding van het werk goed tot zijn recht komt, moet in werkelijkheid ervaren worden. Tijdens de grote dubbeltentoonstelling in de Zeeuwse Bibliotheek en het Marie Tak van Poortvliet Museum is het mogelijk om een groot aantal van deze bijzondere werken met eigen ogen te aanschouwen. Nooit eerder is er zoveel werk dat ontstaan is in de afgelopen acht jaar bij elkaar te zien geweest. Veel van de tentoongestelde werken komen uit particuliere collecties en zijn nooit of slechts een enkele keer afzonderlijk tentoongesteld. Omdat de tentoonstelling verdeeld wordt over twee locaties, werd voor een thematische opdeling gekozen.

In het Marie Tak van Poortvliet Museum worden schilderijen getoond die hier in Zeeland op de grens tussen zee en land,
buitendijks tot stand gekomen zijn. In de Zeeuwse Bibliotheek ziet u werk dat ver buiten Zeeland, ver achter de dijken, enerzijds in Toscane en anderzijds in Noord-Noorwegen ontstaan is.

Links: Marie Tak van Poortvliet Museum – Domburg / Zeeuwse Bibliotheek – Middelburg